Menu Close

Senjorai stiprina savo sveikatą dalyvaudami Fizinio aktyvumo skatinimo programoje „Vyresniems 65+”

Nuo vasario mėnesio Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biure organizuojama Fizinio aktyvumo skatinimo programa „Vyresniems 65+”. Ši programa skirta vyresnio amžiaus asmenims nuo 65 metų gerinti bendrą organizmo fizinį pajėgumą. Programos pradžioje dalyviams buvo nustatomas fizinio aktyvumo lygis, patikrintos žinios apie fizinį aktyvumą bei atliktas fizinio pajėgumo lygio nustatymo testavimas.

Programos metu senjorai du kartus per savaitę renkasi Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biure, kur vyksta grupiniai fizinio aktyvumo užsiėmimai ir padedami trenerės Aistės Balčiūnaitės stiprina savo sveikatą. Trenerė ne tik suteikia žinių kaip taisyklingai mankštintis bei stiprinti savo kūną, bet ir motyvuoja senjorus judėti kuo daugiau.

Užsiėmimuose taikomi įvairūs mankštos būdai, įtraukiami komandiniai, vikrumo, koordinacijos žaidimai, atliekami pusiausvyrą, jėgą bei ištvermę gerinantys pratimai. Taip pat visi dalyviai turi atlikti ir savarankiško darbo užduotis – trenerės Aistės jiems užduotus namų darbus.

Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuras džiaugiasi aktyviu vyresnio amžiaus žmonių dalyvavimu programoje. Tikimės, kad ši programa bus naudinga dalyviams, jie įgis savarankiškų judėjimo ir sveikatos stiprinimo įgūdžių, kurie pravers kasdieniame jų gyvenime.

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą