Šventiniu laikotarpiu dažnai padaugėja nusiskundimų dėl sustreikavusio virškinimo, kurio priežastis – apsinuodijimas maistu. Maistu apsinuodyti galima ne vien dėl to, kad jis paseno, per ilgai…
Lapkričio 8 dieną, mininint Europos sveikos mitybos dieną, pas 4N klasės mokinius į svečius atėjo visuomenės sveikatos specialistė. Ji rodė filmuką apie sveikatai palankią mitybą…
Visuomenės sveikatos specialistė Rita Tamošiūnaitė vedė edukacinę veiklą ,,Maisto pasirinkimo piramidė” Kutiškių daugiafunkcio centro „Pelėdžiukų“ grupėje. Veiklos tikslas – formuoti sveikos mitybos įpročius. Vaikams buvo…
Š. m. kovo 29 d. Alksniupių pagr. mokykloje 8 – 10 klasių mokiniams vyko nuotolinė pamoka „Sveika mityba“ , kurią užsakė Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuras. Lektorė…
Liepos 27 – osios vakarą Miežaičių kaimo bendruomenės namai pakvipo skaniais ir sveikais patiekalais. Čia vyko Skanios mitybos mokymai, kuriuos organizavo Radviliškio rajono visuomenės sveikatos…
Kovo 4 d. vakarą Radviliškio gyventojai buvo pakvieti sudalyvauti nuotolinėje paskaitoje „Kaip išsiugdyti sveikos mitybos įpročius“. Šią paskaitą vedė gyvensenos medicinos specialistė, tinklaraštininkė Ana Patapienė.…
Kviečiame registruotis į nuotolinę paskaitą „Kaip išsiugdyti sveikos mitybos įpročius?“, kuri vyks š. m. kovo 4 d. 18.00 val. Paskaitos metu bus aptarta: Kodėl dauguma…
Sveika mityba – vienas svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių. Kaip išmokti tinkamai maitintis? Lapkričio 8 dieną Europos sveikos mitybos dieną Šeduvos lopšelio – darželio priešmokyklinio ugdymo…
Sveika mityba – vienas svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių, tai įvairus ir tinkamai parinktas maistas, aprūpinantis organizmą būtinu angliavandenių, riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu. Spalio…
Šeduvos gimnazijos Specialiojo ugdymo skyriuje įgyvendinamas projektas, „Sveikatos kelias“, finansuojamas Radviliškio rajono savivaldybės. Gruodžio 8 dieną skyriuje įvyko baigiamasis projekto renginys „Sveikatos receptų mugė“. Renginį…
Prasidėjus vasariškai šilumai vis daugiau žmonių vilioja poilsis prie miškų, upių, ežerų. Tačiau, kartais nutinka taip, kad apimti džiaugsmo dėl atostogų, žmonės pamiršta pasirūpinti savo…
Gaminant patiekalus kinta apdorojamų produktų temperatūra, jie apdorojami termiškai. Šio technologinio proceso metu vyksta cheminiai bei fiziniai pakitimai. Teigiami Neigiami Dezinfekuoja maisto produktus – žūsta…
Remiantis PSO duomenimis, jei žmonės laikytųsi sveikos gyvensenos principų, tai būtų galima išvengti 80 proc. širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, 90 proc. II tipo cukrinio…
Gegužės 9-10 dienomis priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai, jų mokytoja Jurgita Bačanskienė, kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste, vaikams pristatė maisto pasirinkimo piramidę. Vaikai sužinojo apie…
2015 metais Pasaulinė sveikatos organizacija, balandžio 7-ąją minėdama Pasaulinę sveikatos dieną, kviečia visus gyventojus atkreipti dėmesį į maisto saugumą. Kad kiekvienas asmuo, kuris augina,…